Companii

Concurenţa a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii ale CJ Botoşani în programul Cornul şi Laptele

Concurenţa a declanşat o investigaţie privind posibila...

Autor: Departamentul Economic

06.08.2018, 15:02 95

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii publice organizate de Consiliul Judeţean Botoşani, pentru perioada 2013-2018, privind contractele pentru programul Cornul şi Laptele.

Licitaţiile vizează atribuirea contractelor de furnizare a produselor lactate pentru Programul Cornul şi Laptele şi a contractelor de furnizare de mere, în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli şi grădiniţe.

Autoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Five Continents Group S.R.L., Spicul 2 S.R.L. şi Lival Import-Export S.R.L. s-au înţeles asupra loturilor pentru care să depună oferte, astfel încât să nu se concureze şi să câştige la valoarea maximă stabilită de autoritatea contractantă.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza instituţiei. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO