Companii

Concurenţa analizează preluarea Cemacon de către Dedeman

Concurenţa analizează preluarea Cemacon de către Dedeman

Autor: Roxana Rosu

07.03.2018, 14:16 15123

Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiilor Cemacon şi Cemacon Real Estate de către PIF Industrial S.R.L şi Dedeman, firme care fac parte din acelaşi grup.

PIF Industrial  are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă pentru afaceri şi management. Obiectul de activitate al Dedeman îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Cemacon S.A. este producător de cărămizi, ţigle şi alte produse pentru construcţii din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate se ocupă de cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Consiliul Concurenţei va evalua tranzacţie pentru a stabili compatibilitatea  cu un mediu concurenţial normal.

Fraţii Pavăl, care controlează Dedeman, au deja în portofoliu o participaţie de 40,8% din Cemacon. Potrivit datelor de la BVB, cel mai mare retailer de bricolaj din România vrea să achiţioneze încă 55,5% din producătorul de cărămidă Cemacon Cluj, al doilea jucător după cota de piaţă din ţară, reprezentând o tranzacţie de 34,8 mil. lei. Oferta se va desfăşura între 22 februraie şi 14 martie, iar intermediarul acesteia va fi BT Capital Partners.

Cemacon a raportat în 2017 o cifră de afaceri netă de 94,22 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, în vreme ce profitul net s-a situat la 13,2 mil. lei, mai mare cu 58% faţă de 2016. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO