Companii

Conferinţă ZF - Cei mai mari jucători din economie. Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank: Oferta sectorului public a ajuns mai atractivă pentru angajaţi decât oferta sectorului privat

Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank: Capitalul este o resursă la care avem acces dacă ştim să ne facem ordine în economie. O mare problemă este cea de resurse umane.

Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank: Capitalul este o resursă la care avem acces dacă ştim să ne facem ordine în economie. O mare problemă este cea de resurse umane.

Autor: Georgiana Mihalache

29.06.2017, 00:05 274

Resursele umane şi capitalul reprezintă două avantaje pe care România le poate utiliza pentru a asigura creşterea economică, însă problema vine în momentul în care angajaţii preferă să lucreze la stat, în detrimentul mediului privat, a spus Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank, la conferinţa „Cei mai mari jucători din economie“, organizată de Ziarul Financiar.

„Capitalul este o resursă la care avem acces dacă ştim să ne facem ordine în economie. O mare problemă este cea de resurse umane. Când vedem că, în ultima perioadă, oferta sectorului public la nivelul angajaţilor este mai atractivă pentru angajaţi decât oferta sectorului privat, ne dăm seama că trăim într-un mediu care pune o presiune pe sectorul privat pentru a face faţă la acest lucru“, a spus Sergiu Oprescu.

Alpha Bank este cea mai mare bancă cu capital grecesc din piaţa locală şi a înregistrat anul trecut un profit net conform standardelor internaţionale de contabilitate IFRS de 114,5 milioane de lei, după ce anul anterior încheiase cu pierderi de 26,7 milioane de lei, potrivit datelor transmise de bancă pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO