Companii

Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“, Alba Iulia: Cele mai mari 10 companii antreprenoriale din Alba au afaceri cumulate de 1,5 miliarde de lei

Ioan Popa, Transavia

Ioan Popa, Transavia

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.10.2018, 00:08 765

Transavia, deţinută de familia Popa, este cea mai mare companie românească din judeţ.

Cea mai mare companie antre­pre­norială din judeţul Alba este Trans­avia, producătorul de carne de pasăre controlat de Ioan Popa şi care în 2017 a avut afaceri de 531 milioane lei, cu un profit de 66 milioane lei.

A doua companie antreprenorială românească din Alba este Elis Pavaje, deţinută de familia Goţa, cu afaceri de 161 mi. lei şi un profit de 9 mil. lei.

A treia companie este producă­to­rul de vinuri Jidvei, controlat de familia Necşulescu, cu afaceri de 158 mii lei şi un câştig de 20 mii lei.

Primele 10 companii antrepre­no­riale româneşti din Alba au raportat în 2017 afaceri de 1,5 miliarde de lei, cu un profit de 136 milioane lei.

În acest moment, companiile ro­mâ­neşti reprezintă mai puţin de 50% din businessul total al judeţului Alba care în 2016 a fost de 16 miliarde de lei.

În ultimii ani, mai mulţi antre­pre­nori din Alba şi-au vândut afacerile, iar apariţia gigantului german Daimler la Sebeş a schimbat proporţia între com­panii româneşti şi multinaţionale.

Pe 31 octombrie, la Alba Iulia, ZF va organiza a 5-a conferinţă din seria „România 100 de ani de business“, pro­iect realizat împreună cu Banca Tran­sil­vania şi compania de con­sultanţă EY.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO