Companii

Consiliul Concurenţei a avizat preluarea Petrom Distribuţie Gaze de către Ligatne

Consiliul Concurenţei a avizat preluarea Petrom...

Autor: Carol Dan

12.11.2013, 17:01 469

"Se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată de Ligatne Bucureşti prin dobândirea controlului unic asupra Petrom Distribuţie Gaze Bucureşti, constatându-se că, deşi operaţiunea notificată cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal", potrivit Consiliului Concurenţei.

OMV Petrom a anunţat în luna iulie că a vândut participaţia de 99,99% pe care o deţinea în firma Petrom Distribuţie Gaze către Ligatne, ieşind astfel de pe segmentul distribuţiei de gaze către consumatorii finali. Compania se va concentra în continuare pe furnizarea de gaze către clienţii comerciali şi industriali.

Ligatne controlează în România grupul de firme Gaz Sud şi Grup Dezvoltare Reţele. Cele două firme au fost înfiinţate în 2001 şi au peste 22.000 de clienţi, în zone limitrofe Bucureştiului şi în oraşe precum Roşiorii de Vede şi Siret.

Petrom Distribuţie Gaze a făcut parte din grupul OMV Petrom, controlat de grupul austriac OMV, şi are ca obiect de activitate principal distribuţia combustibililor gazoşi prin conducte.

La sfârşitul anului trecut, reţeaua Petrom Distribuţie Gaze avea o lungime totală de circa 1.000 kilometri şi deservea peste 21.000 de clienţi, în principal localizaţi în zonele învecinate oraşelor Bucureşti şi Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO