Companii

Consiliul Concurenţei a controlat încă şase companii din domeniul masei lemnoase

Consiliul Concurenţei a controlat încă şase companii...

Autor: Alina Oprea

29.02.2016, 13:16 436

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

"Au apărut noi indicii privind posibile înţelegeri între companii din domeniu pentru împărţirea pieţei, surselor de aprovizionare şi fixarea preţurilor în cadrul licitaţiilor organizate de către Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigaţia la nivel naţional", a declarat într-un comunicat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

La începutul acestei luni, autoritatea a declanşat o investigaţie privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării masei lemnoase în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara.

De asemenea, Consiliul are în derulare o anchetă sectorială pe piaţa lemnului, în cadrul căreia sunt analizate structurile şi mecanismele de funcţionare.

În august 2015, în raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurenţei a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea mediului concurenţial în acest sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO