Companii

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Aeroportului din Cluj

 Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie...

Autor: Mediafax

27.07.2016, 12:56 992

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie având ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă săvârşit de către Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, se arată într-un comunicat transmis de instituţie.

Aeroportul din Cluj, al doilea cel mai mare din ţară, a fost tranzitat anul trecut de aproape 1,5 milioane de oameni.

Investigaţia se referă la un posibil refuz  al Regiei Autonome de a acorda accesul la infrastructura aeroportuară necesară prestării serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

În cadrul investigaţiei a fost efectuată o inspecţie inopinată la sediul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj. Documentele ridicate în cadrul acestei inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă de început în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial.

Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO