Companii

Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco şi Intrarom cu amenzi în valoare totală de1,75 mil.de euro

Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco şi Intrarom...

Autor: Mona Scarisoreanu

27.07.2017, 16:04 585

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu peste opt milioane de lei companiile Intrarom SA şi Siveco SA pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) în anul 2008, pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic, se arată într-un comunicat al autorităţii de Concurenţă.

Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12.000.000 de euro, fără T.V.A.

Companiile sancţionate sunt Intrarom S.A. cu amendă în valoare de 2.125.796,48 lei şi Siveco România S.A. cu 5.883.899,07 lei.

Investigaţia a fost declanşată pe baza unor informaţii furnizate de Curtea de Conturi a României.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a obţinut dovezi privind înţelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom S.A. să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanţi la licitaţie, fără însă a concura în mod real cu Siveco România S.A..

În cadrul procedurilor de achiziţie publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câştiga în condiţii normale de concurenţă, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse şi servicii calitative la preţuri cât mai avantajoase.

În ceea ce priveşte celelalte două companii participante la licitaţie, IBM România S.R.L. şi Teamnet International S.A., investigaţia nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente privind încălcarea Legii Concurenţei care să justifice impunerea de măsuri sau sancţiuni de către Consiliul Concurenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO