Companii

Consiliul Concurenţei analizează tranzactia prin care ContiTech a preluat grupul Hornschuch

Consiliul Concurenţei analizează tranzactia prin care...

Autor: Cristina Bellu

22.12.2016, 12:52 184

Consiliul Concurenţei analizează tranzactia prin care ContiTech AG, companie care produce şi comercializează produse din cauciuc şi plastic pentru aplicaţii industriale şi care aparţine grupului  german Continental, preia Hornschuch Group.

Hornschuch Group GmbH este o companie cu capital privat, ale cărei acţiuni sunt deţinute de diverse fonduri de capital private şi de managementul Hornschuch. Grupul produce în principal folii decorative pentru aplicaţii de interior şi exterior pentru locuinţe. Compania este, de asemenea, activă pe piaţa foliilor de plastic utilizate pentru interioare de autovehicule de pasageri.

Tranzacţia reprezintă o operaţiune realizată între entităţi străine, companiile implicate neavând în România facilităţi de producţie a materialelor de acoperire pentru interioare auto.

Întreaga cifră de afaceri realizată în România pe piaţa materialelor de acoperire pentru interioare de autovehicule de pasageri provine din importuri.

În cele şapte unităţi din România Continental produce anvelope, curele de transmisie, sisteme de ventilaţie, ţevi de aer condiţionat şi furtunuri pentru turbocompresoare. Anul trecut, şase companii ale grupului s-au numărat printre cei mai mari 100 de exportatori de pe plan local, în clasamentul furnizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri cumulată a celor şapte companii ce alcătuiesc grupul Continental în România a urcat în 2015 cu 14% faţă de anul anterior, la 2,3 miliarde de euro. Raportat la nivel mondial, activitatea din România a nemţilor a reprezentat anul trecut 5,9% din cifra de afaceri totală a concernului german, de 39,2 miliarde de euro în 2015.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis&Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul Continental a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 215.000 de angajaţi, în 55 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO