Consiliul Concurenţei va folosi un sistem informatic pentru identificarea cartelurilor în achiziţii publice

13 mar 2018 Autori: Dorin Oancea , Mediafax

Consiliul Concurenţei a demarat un proiect finanţat din fonduri externe nerambursabile pentru implementarea unui sistem informatic bazat pe o platformă de tip Big Data, care va permite, printre altele, o identificare mai rapidă a cartelurilor, în special a celor din achiziţii publice.

Proiectul “Optimizarea interacţiunii cu mediul de afaceri si implementarea unor mecanisme avansate de analiza si schimb de date prin implementarea unui sistem informatic de e-guvernare si analiza de tip Big Data in cadrul Consiliului Concurenţei” se va derula în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care va asigura suport logistic şi know-how.

Consilul spune că îşi va îmbunătăţi si eficientiza activitatea, fiind în măsură sa analizeze într-un timp mai scurt volume mult mai mari de date.

Valoarea proiectului este de 50,681 milioane lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POC 2014-2020 în valoare de 31 milioane lei, cofinanţare proprie în valoare de 5,761 milioane lei şi cheltuieli neeligibile în valoare de 13,8 milioane lei.

Durata de implementare este de 30 luni, începând cu 29 ianuarie 2018, data semnării contractului de finanţare.

Obiectivul general al proiectului constă în integrarea şi valorificarea operaţională şi analitică a volumelor mari de date în vederea susţinerii activităţilor de investigaţii, dezvoltarea funcţiei de prevenţie, detectare şi luare de măsuri specifice activităţii Consiliului Concurenţei prin implementarea unui sistem informatic bazat pe o platformă de tip Big Data.

 

 

 

 

 
Cuvinte cheie:
CONCURENŢĂ
, PROIECT INFORMATIC
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide