Companii

Consiliul IMM: Aproape 90% din întreprinzători întâmpină piedici administrative, fiind afectaţi de procedurile complicate de autorizare sau de taxele parafiscale

Consiliul IMM: Aproape 90% din întreprinzători...

Autor: Mediafax

29.03.2017, 00:00 107

Întrebaţi dacă s-au confruntat cu bariere/piedici administrative la iniţierea, derularea sau consolidarea afacerii, au răspuns afirmativ 86,7% din cei chestionaţi în cadrul unui sondaj prezentat marţi de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Printre barierele administrative care i-au afectat cel mai mult, respondenţii au menţionat în principal procedurile îndelungate şi complicate de autorizare, costurile ridicate administrative şi numeroase taxe parafiscale. Cei mai mulţi (63,3%) au fost afectaţi de procedurile îndelungate de autorizare/înregistrare, apoi de lipsa soluţiilor eGovernment (60%), de numeroasele taxe parafiscale (56,7%), de costurile administrative ridicate (53,3%) şi de perioada mică de validitate a licenţelor, cu reluarea procedurilor (30%).

Ca soluţii, 80,6% din respondenţi au considerat necesară înfiinţarea unui departament de debirocratizare în cadrul ministerului de resort şi în celelalte ministere, sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului, care să stabilească măsuri trimestriale de debirocratizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO