Consiliul Local din Găeşti cesionează un hectar şi aşteaptă ofertele Arctic

21 oct 2016 Autor: Cristina Rosca

„În şedinţa Consiliului Local s-a aprobat cu unanimitate de voturi cesionarea unui teren de 10.000 mp pe o perioadă de 49 de ani. Urmează să avem o echipă specializată care să vină să evalueze terenul, iar apoi îl vom scoate la licitaţie. Aşteptăm apoi ofertele fie din partea Arctic, fie din partea furnizorilor companiei”, a spus Grigore Gheorghe, primarul oraşului Găeşti din judeţul Dâmboviţa. El a declarat recent că a purtat discuţii cu oficialii Arctic, aceştia având în plan să cumpere un nou teren în oraş pentru a aduce o serie de furnizori de componente în apropierea fabricii.

Contactaţi de ZF, oficialii Arctic nu au comentat informaţia.

Producătorul de electrocasnice Arctic deţine la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, o fabrică ce produce frigidere şi congelatoare şi unde lucrează circa 3.000 de salariaţi. Turcii vor să dezvolte însă producţia în România, motiv pentru care încearcă să aducă în apropiere şi producători de componente. O astfel de investiţie ar însemna crearea a câteva sute de locuri de muncă noi pe lângă cele create de investitori precum Arctic, Mairon (industrie grea) şi MecanPetrol (producţie utilaj petrolier) în Găeşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2016

 
Cuvinte cheie:
arctic
, gaesti
, consiliul local
, oferte
, asteptare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide