Companii

Constantin Savu, Uzinsider: „Oficialii români sunt uimiţi că mai există industrie românească“

Cristian Pârvan, preşedinte PIAROM şi Constantin Savu, preşedinte Uzinsider

Cristian Pârvan, preşedinte PIAROM şi Constantin Savu, preşedinte Uzinsider

Autor: Sorin Pâslaru

17.02.2017, 00:07 816

Companiile cu capital privat românesc au nevoie de sprijin, aşa cum primesc în ţări ca Cehia sau Polonia, unde la o achiziţie publică de bunuri industriale de exemplu 40% din componente trebuie produse local, şi nu de ostilitate din partea administraţiei, aşa cum de multe ori se întâmplă astăzi, au spus ieri reprezentanţii PIAROM - Patronatul Investitorilor Autohtoni, la lansarea studiului „Capitalul Privat Românesc – ediţia a II-a“.

Studiul, realizat de ZF cu sprijinul PIAROM, arată că deşi raportează o ci­fră de afaceri rela­tiv ega­lă în 2015, com­pa­niile cu capital pri­vat românesc sunt de trei ori mai pro­fi­tabile decât cele străine.

Oamenii de afa­ceri prezenţi la lan­sa­rea studiului au ri­dicat problema inexistenţei unei legis­la­ţii a holdingu­lui, a acce­sului la ajutor de stat, a lipsei de cola­bo­rare cu insti­tu­ţi­ile de învăţământ pentru calificarea forţei de muncă, precum şi a dificultăţii de a comunica cu autorităţile.

„Se feresc pur şi simplu de noi şi sunt uimiţi că mai există firme industriale cu capital privat românesc, după cum am constatat din convorbirea cu un înalt oficial care, cul­­mea, avea chiar studii de inginerie în construcţii de ma­şini“, a spus Constantin Savu, preşedinte şi director ge­ne­ral al Uzinsider, un holding care produce maşini şi echipamente industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO