Constructii

Cum arată cea mai nouă autostradă din România. GALERIE FOTO

Cum arată cea mai nouă autostradă din România.

Cum arată cea mai nouă autostradă din România.

Autor: Andreea Neferu

06.12.2012, 14:49 27164

De săptămâna trecută, România are în sfârşit o autostradă care să lege, fără întreruperi, Capitala de Constanţa. Circulaţia a fost deschisă complet şi pe porţiunea Cernavodă-Medgidia, unde până acum o săptămână se putea circula doar la o bandă pe sens.

Totodată, a avut loc şi recepţia tronsonului Medgidia-Constanţa. Pe ambele porţiuni au lucrat italienii de la Astaldi şi nemţii de la Max Boegl.

Momentan se lucrează încă la spaţiile de servicii, iar pe cea mai mare parte a porţiunii Cernavodă-Medgidia-Constanţa au fost montaţi parapeţi despărţitori antiorbire.

CNADNR a plătit pentru construcţia autostrăzii Cernavodă-Constanţa aproape 1,5 miliarde de lei (circa 350 de milioane de euro la un curs de 4,3 lei/euro).

Construcţia autostrăzii Soarelui, între Bucureşti şi Constanţa, a început înainte de Revoluţie. Primul tronson, Feteşti-Cernavodă, a fost finalizat în 1987, al doilea - Bucureşti-Fundulea-Drajna, în 2004, iar Drajna-Feteşti în 2007. Autostrada între Bucureşti şi Constanţa are puţin peste 200 de kilometri.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO