Constructii

Marţi a fost inaugurat noul drum de acces cu regim de autostradă dintre Uzinele Dacia de la Mioveni şi DN 73

Marţi a fost inaugurat noul drum de acces cu regim de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

04.12.2012, 19:43 7013

"Îmi doresc ca pe viitor astfel de proiecte să se realizeze mult mai repede şi mult mai bine.(...) A trebuit să treacă mulţi ani, şase ani, aproape un kilometru pe an. Eu cred că lucrurile se pot face mult mai repede şi mult mai bine.(...) Îmi doresc ca pe acest drum pe care il inaugurăm astăzi să vină încă 50 de ani sau 100 de ani angajaţii de la Dacia Renault şi să rămână în continuare Mioveniul ceea ce a reprezentat pentru România, un oraş care e cunoscut şi este apreciat nu numai în România, ci în întreaga Europă pentru ceea ce se produce şi se întâmplă aici", a declarat Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Noua arteră care leagă Colentina de Pantelimon a fost inaugurată luni în Bucureşti

La eveniment au mai fost prezenţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a aprobat, în anul 2005, iniţierea proiectului noii căi de acces către Uzinele Dacia.

"Mă bucur să văd că peste ani sămânţa sădită de mine a rodit aşa de frumos (...). Prezenţa noastră aici este expresia faptului că vrem să marcăm finalizarea unui proiect care a început în toamna anului 2005, după inundaţii. Atunci am luat hotărârea să construim acest drum, care să faciliteze aprovizionarea întreprinderii Dacia, ca o expresie a parteneriatului între autorităţi şi un astfel de investitor", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta la Iaşi, la inaugurarea a 14 km de şosea de centură:Fără variante de ocolire oraşele se sufocă

Primul-ministru Victor Ponta a sosit, miercuri, cu elicopterul pe stadionul orăşenesc din Mioveni, judeţul Argeş, şi s-a întâlnit la sediul Uzinei Dacia din Mioveni cu Jerome Olive, directorul general Dacia şi Grup Renault în România şi cu Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, iar ulterior a participat la inaugurarea porţiunii de legătură a DN 73 cu DN 73D, la Mioveni, la sensul giratoriu de la Uzina Automobile Dacia Renault, premierul fiind însoţit de Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu.

Obiectivul are o lungime totală de 7,28 kilometri şi constă în lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 73 (în lungime de 4,1 kilometri) şi a drumului de legătură cu DN 73D (în lungime de 3,28 kilometri), lărgirea podului peste Valea Păuleasa pe partea dreaptă şi a podului peste râul Doamnei pe partea stângă, precum şi realizarea pe drumul de legătură a unui pod peste râul Târgului cu trei deschideri. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 70 de milioane de lei, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, iar în acest moment mai sunt în execuţie lucrări de modernizare la alte două tronsoane de pe DN 73, unul cuprins între kilometrii 1 şi 7, iar celălalt între kilometrii 11 şi 13, valoarea lucrărilor fiind de 17,5 milioane de lei.

E oficial: Primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad nu va mai fi gata în primăvară. Compania de drumuri a reziliat contractul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO