Companii

Constructorii suedezi de la Skanska se gândesc să revină

Constructorii suedezi de la Skanska se gândesc să revină

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Voicu

13.06.2011, 23:49 693

Grupul suedez de construcţii Skanska se va extinde în Româniapariind pe potenţialul de creştere şi pe nevoia de dezvoltare ainfrastructurii, a declarat vicepreşedintele executiv al grupuluiRoman Wieczorek, citat de CNBC.

"Vrem să ne extindem în România. Ţara are un potenţial mare,sunt multe nevoi şi banii de la UE urmează să vină. Vrem o creştereorganică şi vrem să rămânem acolo pe termen lung. Pentru începutvom folosi propriii bani, vrem să cumpărăm terenuri şi să construimbirouri", a spus Wieczorek într-un interviu.

Deşi a refuzat să spună cât doreşte să investească în România,Wieczorek a menţionat că primul proiect va fi dezvoltat în 2012,Bucureştiul fiind prima ţintă. "Vom începe cu Bucureştiul cadezvoltatori de clădiri de birouri şi apoi ne vom orienta, printrealtele, şi către proiecte de tip PPP (parteneriatepublic-private)".

Anunţul lui Roman Wieczorek marchează de fapt o revenire agrupului suedez pe piaţa românească de unde Skanska a plecat în2003. Valoarea lucrărilor de construcţii realizate pe piaţaromânească în 2002 se apropia, potrivit estimărilor, de 3,5 mld.dolari.

"Conform propriei experienţe, se pare că România de astăzi estesimilară Poloniei înainte de aderarea la UE. Sunt sigur că UE esteun factor de schimbare major. Şi va aduce o schimbare rapidă".

Skanska desfăşoară, în prezent, activităţi în Suedia, Norvegia,Da­nemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria,Marea Bri­tanie, SUA şi mai multe ţări din America Latină.

În perioada 2007-2010, Skanska a desfiinţat peste 10.000 delocuri de muncă, 17% din totalul posturilor, din cauza recesiunimondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO