Companii

Constructorul sibian CON-A estimeaza afaceri cu minus 50 %

29.10.2009, 23:15 60

Constructorul CON-A din Sibiu, controlat de omul de afaceriMircea Bulboaca, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 45mil. euro, in scadere cu 50% fata de anul trecut, in principal caurmare a sistarii mai multor lucrari in care grupul eraimplicat.

"Avem lucrari de peste 30 de milioane de euro care, datoritarecesiunii economice, au fost sistate. Efectele crizei financiaresunt vizibile la nivelul investitiilor din domeniul constructiilor,investitii care s-au redus simtitor in aceasta perioada de timp", adeclarat Mircea Bulboaca, presedintele grupului CON-A.

In primul semestru grupul CON-A a realizat o cifra de afaceri de23 mil. euro, in scadere cu peste 34% fata de aceeasi perioada aanului trecut.

Oficialii CON-A spun ca afacerile grupului sunt puternicafectate de criza financiara datorita faptului ca majoritatealucrarilor derulate pana in acest an proveneau din sectorulinvestitiilor private, in special lucrari de constructii pentrucentrele comerciale.

"In conditiile in care statul nu sustine investitiile asa cum artrebui sa o faca, a trebuit sa ne orientam foarte repede catre unalt gen de lucrari, lucru pe care l-am pus in practica si a datrezultate", a declarat Bulboaca.

Cele mai importante firme din grup sunt compania CON-A,specializata in constructii civile si industriale, cu o pondere de70% in afacerile consolidate, Unimat, care comercializeazamateriale de constructii, si ConAmbient, specializata inprelucrarea de otel-beton si tamplarie de aluminiu.

CON-A a incheiat contracte pentru lucrari de modernizare aaeroportului Sibiu, pentru constructia hotelului Ramada din Sibiusi a mai multor parcuri comerciale din Targu-Mures, Bacau, Braila,Sibiu si Deva si a reprezentantelor MAN de la Sibiu, Cluj siBacau.

Grupul CON-A face parte din consortiul de firme care a castigatlicitatia pentru constructia noului stadion municipal "Ioan Moina"din Cluj-Napoca, o investitie de 27 mil. euro. Potrivitreprezentantilor CON-A, lucrarile realizate de companie lastadionul din Cluj-Napoca vor reprezenta 10% din cifra de afaceri agrupului.

"Piata constructiilor inregistreaza o scadere de 40% fata deanul trecut, astfel ca asemenea tipuri de lucrari precumconstructia stadionului din Cluj sunt foarte putine in aceastaperioada de criza", a spus Mircea Bulboaca.

Grupul CON-A are 550 de angajati, fiind efectuate de lainceputul anului 134 de disponibilizari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO