Companii

Consultantul care a vandut America House a plecat

Consultantul care a vandut America House a plecat

Charles Krick, consultantul imobiliar al Jones Lang LaSalle, a decis sa se intoarca in SUA

06.08.2009, 18:42 40

Charles Krick, consultantul imobiliar care a condus in ultimii doi ani operatiunile firmei Jones Lang LaSalle de pe piata locala, a decis sa paraseasca Romania pentru a se intoarce in Statele Unite.

Krick, 32 de ani, a fost implicat in doua dintre cele mai mari tranzactii cu cladiri de birouri din Bucuresti, vanzarea parcului de afaceri S-Park din nordul Capitalei si a cladirii America House din Piata Victoriei, afacere in care a asistat grupul israelian GTC pentru a obtine 120 de milioane de euro in urma acestei tranzactii, cea mai mare de pe piata spatiilor office.

Plecarea consultantului vine intr-o perioada in care si alte firme puternice de pe piata consultantei imobiliare, precum Colliers sau CB Richard Ellis (CBRE), au pierdut oameni cheie - Horatiu Florescu, Monica Barbu si Gabriel Chimisliu parasind liderul pietei, iar Alexandra Dimofte, considerata numarul doi din CBRE, a decis de asemenea sa plece.

Charles Krick va fi inlocuit la conducerea biroului local al Jones Lang LaSalle de catre Thierry Delvaux, care a condus pana de curand biroul companiei din Ungaria.

"Las in urma o serie de tranzactii importante in care am fost implicat, cum ar fi vanzarea proiectelor America House sau S-Park, precum si afacerea pe care am creat-o aici. Am pornit de la un birou mic, cu cativa angajati si am crescut treptat echipa, precum si domeniile de activitate", a declarat Krick.

Jones Lang LaSalle a deschis pentru prima data un birou in Bucuresti in urma cu zece ani, dar acesta a fost inchis dupa o perioada scurta de functionare.

Compania cu origini in Marea Britanie a revenit pe piata locala in 2007, cand inca din primul an a intrat direct intre primii cinci consultanti de pe piata, inregistrand venituri de 4,6 milioane de euro.

Firma este recunoscuta drept unul dintre consultantii care se implica strict in tranzactii corporatiste, neavand departament rezidential, motiv pentru care numarul angajatilor se ridica la doar 20 de oameni.

Printre proiectele in care Jones Lang LaSalle inchiriaza in prezent spatii se numara cladirea de birouri Premiumpoint construita in zona Pietei Victoria sau mallul Cotroceni Park, dezvoltat de AFI Europe.

Piata de consultanta imobiliara este dominata de firme internationale, Colliers, CB Richard Ellis, DTZ Echinox sau Cushman & Wakefield, care in acest an vor inregistra o scadere accentuata a veniturilor ca urmare a prabusirii pietei imobiliare. In anii de boom imobiliar aceste companii isi imparteau comisioane de circa 60 de milioane de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO