Companii

Consumul de gaze doboară record după record. Importurile din Rusia la fel

Consumul de gaze doboară record după record. Importurile din Rusia la fel

Autor: Roxana Petrescu

02.02.2012, 12:51 613

În cursul zilei de ieri consumul de gaze a ajuns la 72,7 milioane de metri cubi, faţă de nivelul de 71,5 milioane de metri cubi înregistrat pe data de 31 ianuarie şi care a fost considerat maximul acestei perioade caracterizate prin temperaturi extrem de scăzute. Importurile au crescut şi ele, ajungând ieri la 19,1 milioane de metri cubi, faţă de cele 17,5 milioane de metri cubi aduse cu o zi înainte. România scoate cât poate din depozitele de înmagazinare iar cei doi producători locali, Petrom şi Romgaz, sunt turaţi la maximum pentru a face faţă cererii interne.

"Pentru astăzi se estimează un consum asemănător cu ziua de ieri. Toate sursele sunt asigurate. Alimentarea cu gaze naturale se desfăşoară în întreaga ţară fără probleme deosebite. Presiunile în sistemul naţional de transport au valori normale", a comunicat Ministerul Economiei. Instituţia a mai precizat că pentru zilele următoare sunt asigurate sursele necesare de gaze naturale astfel încât alimentarea consumatorilor să se deruleze fără sincope.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO