Companii

Continental a trecut de 2,3 mld. euro. În patru ani afacerile din România ale celui mai mare exportator din industria componentelor auto au crescut cu un miliard de euro, iar numărul de angajaţi s-a dublat la 16.500 de oameni. „Continuăm extinderea“

Continental a trecut de 2,3 mld. euro. În patru ani...

Autor: Bogdan Alecu

20.04.2016, 00:08 3878

Cifra de afaceri cu­mu­lată a celor şapte com­panii ce alcă­tu­iesc grupul Conti­nen­tal în România a ur­cat anul trecut cu 14% faţă de anul an­terior, la 2,3 miliarde de euro sau peste 10,2 miliarde de lei. Dacă toa­te cele şapte divizii ar fi concen­trate într-o singură companie, Con­tinental ar fi pe locul trei în topul celor mai mari companii din România, după Automobile Dacia şi OMV Petrom. Ca grup însă, Con­tinental rămâne în continuare de­păşit de companii precum OMV Petrom, grupul Renault, dar şi grupul Rompetrol.

Raportat la nivel mondial, activitatea din Româ­nia a nemţilor a reprezentat anul trecut 5,9% din cifra de afaceri totală a concernului german, de 39,2 miliarde de euro în 2015.

Mai mult, cu 16.500 de salariaţi cât avea la finalul anu­lui trecut, activitatea din România a nem­ţilor reprezintă aproape 8%.

„Continental România are în plan in­ves­tiţii de peste 160 de milioane de euro în 2016. Din­tre acestea, cele mai mari sunt plănuite în Timi­şoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. Printre pro­iectele noi derulate de Continental în Ro­mânia anul acesta se numără extinderea fa­bricii de com­po­nen­te electronice din Timi­şoara“, a spus Chris­tian von Albrichsfeld, directorul general al grupului Continental în România.

Continental a investit anul trecut 130 de milioane de eu­ro pe piaţa locală pentru a dezvolta sisteme pen­tru maşinile autonome ale viitorului.

În plus, anul acesta compania va supli­menta cu încă 1.000 de salariaţi numărul total al anga­ja­ţilor, ajungând la un total de 17.500  de oameni, foarte aproape de Grupul Renault care are un total de 18.000 de salariaţi. În ca­drul companiei aproape 5.000 de ingineri dez­voltă produse şi software pentru mobi­litatea viitorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO