Contra curentului: unu din zece bucureşteni se mută de la periferie mai în centru. Cumpărătorii caută apartamente în proiecte rezidenţiale construite pe lângă birouri

6 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

În timp ce majoritatea bucureştenilor părăsesc Capitala şi se mută în zonele limitrofe, există şi români care preferă interiorul Capitalei pentru a-şi stabili domiciliul. Tendinţa, deşi mai redusă, este generată de ansamblurile rezidenţiale anun­ţate în zone precum Regie, Grozăveşti, Barbu Văcă­rescu, în apropierea proiectelor de birouri. Astfel, zonele mai apropiate de centru se dezvoltă în paralel cu cele periferice.

„Există o tendinţă de mutare din zona mass market, adică periferia oraşului, în middle market, în zonele centrale şi semi-centrale. E vorba despre o schim­bare a comporta­mentului clientului, care are acces mai facil la finan­ţare pen­tru a-şi cumpăra o casă în interiorul oraşului. Vor­bim totuşi despre un pro­cent de 5%, maximum 10% din populaţie care face această mutare“, spune Gabriel Voicu, di­rec­tor al diviziei New Ho­mes în cadrul com­paniei de con­sul­tanţă imobiliară Cold­well Banker Affilia­tes of Ro­mania.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2017

 
Cuvinte cheie:
apartamente
, imobiliare
, bucuresteni
, bucuresti
, locuinte
, construire
, birouri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide