Companii

Contract de consultanţă cu Deloitte pentru găsirea soluţiilor privind capitalizarea Poştei Române

Contract de consultanţă cu Deloitte pentru găsirea...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

04.09.2017, 16:16 237

Deloitte va realiza analiza de piaţă care va arăta dacă statul român poate să capitalizeze Poşta Română cu suma prevăzută în bugetul de stat încă de anul trecut. Până în acest moment, banii (170 de milioane de lei) nu au fost folosiţi, se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Deloitte România are termen până în cursul lunii noiembrie 2017 să prezinte raportul. Valoarea contractului semnat astăzi este de 118.800 de lei, fără TVA.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%. Compania are cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, peste 80% din totalul subunităţilor poştale din România. Peste 19 milioane de oameni beneficiază de serviciile Poştei şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO