Companii

Contractele cu Dacia urca la 30 mil. euro afacerile Trelleborg

24.10.2008, 20:30 76

Producatorul de componente auto Trelleborg, membru al grupului suedez Trelleborg AVS, intentioneaza sa ajunga pana la finele anului 2009 la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, fata de nivelul de 20 mil. euro estimat in acest an.

Compania a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 7,7 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 20% fata de perioada similara din anul 2007.
Trelleborg Automotive a inaugurat anul trecut centrul de productie din parcul industrial Arc Parc din Dej, rulajul pe anul 2007 ridicandu-se la circa 10 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a vanzarilor in primul semestru din acest an a fost determinata de cresterea capacitatilor de productie si a comenzilor din partea clientilor. Partenerii nostri de afaceri sunt companiile Dacia-Renault, Audi, Ford si Peugeot", a declarat pentru ZF Transilvania Hans Joerg Greif, director general al Trelleborg Automotive.
Daca la finele anului trecut la fabrica din Dej lucrau 150 de persoane, in momentul de fata numarul de angajati ai companiei este de 205 salariati, iar, potrivit conducerii companiei Trelleborg Automotive, numarul acestora va creste gradual atat in acest an, cat si in anii urmatori, in functie de evolutia pietei.
Suedezii au investit in punctul de productie din Dej peste 10 milioane de euro, aici realizandu-se motoare si sisteme de montare sasiuri, care vor asigura, in principal, necesarul de componente auto pentru fabrica Dacia si Renault.
De altfel, potrivit reprezentantilor Trelleborg, capacitatile de productie ale fabricii vor creste in functie de cererea venita din partea Dacia-Renault, in prezent principalul client pentru fabrica de la Dej.
Compania suedeza a fost prima firma care a venit in Arc Parc din Dej si a beneficiat de privilegiile primului investitor, astfel ca terenul de 2 hectare din parcul industrial clujean a fost vandut catre Trelleborg. Parcul Industrial Arc Parc se intinde pe o suprafata de 40,18 hectare, situata in intravilanul localitatii Dej, judetul Cluj si este o investitie privata.
Daca initial investitiile in domeniul de automotive s-au concentrat in zona Timisoara-Arad, lipsa acuta a fortei de munca in aceste zone a generat o migratie a investitiilor inspre alte locatii, una dintre acestea fiind judetul Cluj.
In ultimii doi ani, companii precum Trelleborg si Manufactura Moderna de Metales (MMM) Barcelona au investit peste 20 de milioane de euro in dezvoltarea unor facilitati de productie in judetul Cluj. De asemenea, companiile de automotive deja existente pe piata au investit in extinderea capacitatilor de productie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO