Companii

Cooperativa agricolă Gheorghe Doja trimite pepeni în Lidl Cehia şi Dubai. „Toată lumea produce, dar mai greu este să vânzi pe piaţă. Asocierea ne-a ajutat să încheiem parteneriate cu retailerii.“

Cooperativa agricolă Gheorghe Doja trimite pepeni în...

Autor: Roana Rotaru

06.12.2017, 00:07 1911

Cooperativa agricolă Gheorghe Doja, formată din opt fermieri care cul­ti­vă împreună pepeni şi legume pe 150 de hectare în judeţul Ialomiţa, mizează anul acesta pe vânzări de peste 15 mil. lei (3,3 mil. euro), după ce co­ope­rativa a ieşit cu producţia de pepeni la export în Lidl Cehia şi în Dubai.

„Suprafeţele cultivate au crescut de la an la an, iar anul acesta am făcut export de pepeni. Am reuşit să exportăm direct 1.200 de tone de pe­peni în Lidl Cehia, ceea ce reprezintă circa 10% din producţie. Am mai trimis şi în Dubai un container de 20 de tone de pepeni, prin intermediari, o colaborare care va continua şi anul acesta“, a declarat pentru ZF Ion Florin, preşedintele cooperativei.

Cooperativa agricolă Gheorghe Doja livrează peste 10.000 de tone de pepeni şi legume anual, principalii clienţi fiind Auchan, Lidl România, Lidl Cehia, Carrefour, Billa, Cora, Mega Image şi Profi, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Toată lumea produce, dar mai greu este să vânzi pe piaţă. Asocierea ne-a ajutat să încheiem parteneriate cu retailerii“, a spus preşedintele cooperativei agricole Gheorghe Doja.

În România sunt doar în jur de 200 de cooperative agricole care reuşesc să aibă rulaje anuale, potrivit datelor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO