Companii

Copos cauta chiriasi de lux pentru Hilton. Cum comentati?

Copos cauta chiriasi de lux pentru Hilton
10.02.2010, 00:00 29

Omul de afaceri George Copos (foto), proprietarul grupului AnaHotels care detine sapte hoteluri, cauta chiriasi branduri de luxpentru ocuparea unui spatiu comercial la parterul hotelului decinci stele Hilton din Capitala, care va fi modernizat in urma uneiinvestii de cateva milioane de euro.

"Intentionam ca la parterul hotelului sa amenajam un spatiucomercial, compatibil cu standardele lantului Hilton. Avem dejadiscutii cu mai multi posibili chiriasi", a declarat George Copos,fara a preciza insa cati metri patrati vor fi alocati suprafeteicomerciale El a mai adaugat ca este vorba de un spatiu monobrand,adica dedicat unui singur brand.

In prezent in hotelul Hilton sunt prezente doua magazine,respectiv cel al La Casa del Habano, care vinde trabucuri cubaneze,si un magazin de bijuterii MardiKian. Retailerii inseamna pentruhotelieri venituri suplimentare din chirie, in conditiile in carechiriile intr-un hotel de cinci stele pot ajunge la 50-60 deeuro/mp. In unele hoteluri s-au dezvoltat chiar si galeriicomerciale la parter, cum este cazul JW Marriott, in care se gasescmagazinele Louis Vuitton, Rolex si altele. Copos a avut anul trecutincasari de 26 mil. euro la cele sapte hoteluri, nivel aproapesimilar cu incasarile din anul anterior de la Hilton si CrownePlaza. Afacerile hoteliere ale omului de afaceri au fost in scaderecu 26% in lei anul trecut, pana la 110 mil. lei, cel mai maredeclin din ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO