Companii

Copos modernizeaza cu 4 mil. euro hotelurile Hilton si Crowne Plaza

Copos modernizeaza cu 4 mil. euro hotelurile Hilton si Crowne Plaza

George Copos detine 1.000 de camere in industria hoteliera prin intermediul companiei Ana Hotels

09.02.2010, 23:10 109

Omul de afaceri George Copos, unul dintre cei mai mariproprietari de hoteluri din tara, va incepe lucrarile demodernizare la parterul hotelului de cinci stele Hilton dinCapitala, in urma unei investitii de cateva milioane de euro.

"Proiectul de modernizare a hotelului Hilton va demara in maiputin de o luna", a declarat George Copos, care a incasat anultrecut din businessul hotelier 110 mil. lei (26 mil. euro), maiputin cu 26% in lei fata de anul anterior.

Reprezentantii hotelului spun ca unitatea nu se va inchide incele patru luni cat va dura procesul de modernizare, dar ca izolatse va restrictiona accesul turistilor in zonele in care selucreaza.

Omul de afaceri detine 1000 de camere in industria hotelieraprin intermediul companiei Ana Hotels.

Copos, finantatorul echipei de fotbal Rapid Bucuresti, vainvesti anul acesta 12 milioane de euro in modernizarea mai multorunitati hoteliere, din care o treime din bani vor fi alocatihotelurilor de cinci stele din Capitala (Hilton si Crowne Plaza),iar restul sumei va merge catre hotelurile de la munte.Modernizarea unitatilor de cinci stele din Capitala consta inschimbarea arhitecturii parterului, bugetul total pentru cele douahoteluri fiind de 4 milioane de euro.

Pentru demararea acestor investitii, George Copos a luat anultrecut un credit de 25 mil. euro de la BRD Société Générale, unuldintre cele mai mari imprumuturi contractate intr-un an de criza deun antreprenor local. Omul de afaceri crede ca acum este momentulinvestitiilor, cand toate preturile materialelor de constructiisunt la jumatate.

Dupa lucrarile de modernizare, Copos va dezvolta la parterulhotelului Hilton si un spatiu comercial. Pe piata hotelurilor decinci stele din Bucuresti, aducerea retailerilor la parterulhotelurilor este deja o masura foarte practicata, care cresteatractivitatea locatiei dar aduce in acelasi timp si veniturisuplimentare hotelierilor. Desi chiriile practicate de unitatilehoteliere sunt sub nivelul celor din marile centre comerciale,veniturile ce pot fi incasate pot ajunge chiar si la un milion deeuro. Un exemplu in acest sens este hotelul de cinci stele JWMarriott, care a pus la dispozitia brandurilor aproape totparterul.

"Avand in vedere stadiul discutiilor cu chiriasii, nu putem damai multe detalii legate de acestia in momentul de fata", a spusCopos, care nu a precizat ce brand ar putea veni la parterulhotelului Hilton.

Printre brandurile internationale care si-au deschis magazine inhotelurile de cinci stele se numara Ermenegildo Zegna, prezent inRadisson Blu si brandul de bijuterii Micri Gold, prezent in GrandHotel Continental, cel mai nou hotel de cinci stele de pe piata dinCapitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO