Companii

Copos vrea sa-l urmeze pe Patriciu in Georgia: "Sunt mai putine taxe acolo"

Copos vrea sa-l urmeze pe Patriciu in Georgia: "Sunt mai putine taxe acolo."
20.04.2010, 23:13 34

Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul AnaHolding, cu venituri de circa 60 de milioane de euro anul trecut siin care lucreaza 2.000 de oameni, spune ca isi va investi o partedin bani in dezvoltarea unor proiecte in Georgia, in conditiile incare businessul din tara continua sa scada.

"Gata! Suntem obligati sa iesim in afara. Vom merge catreGeorgia cu industria alimentara si cu investitii imobiliare. Avemdeja proiecte interesante pe care le vom dezvolta in aceasta tara,in care am gasit o deschidere foarte mare din partea Guvernului", adeclarat George Copos, care a obtinut la cele patru companii AnaHotels, Ana Imep, Ana Pan, Ana Teleferic o cifra de afaceri deaproape 8,7 mil. euro in primele trei luni, in scadere cu circa 25%fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Finantatorul echipei de fotbal Rapid spune ca este momentul sacaute oportunitati in strainatate, dupa ce, in urma cu un an,sustinea ca toti banii lui sunt aici in tara, ceea ce, in opinialui, reprezinta un lucru foarte bun.

Copos este al doilea om de afaceri roman care anunta ca isi vaextinde afacerile in Georgia, dupa ce Dinu Patriciu a achizitionatun pachet de actiuni al unei banci din Georgia, in urma uneitranzactii evaluate la 15 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO