Companii

Copper Beech cauta cumparator pentru o cladire in Piata Romana

13.05.2009, 00:00 40

Dezvoltatorul imobiliar Copper Beech, care a amanat inceperea constructiei la 16 din cele 17 proiecte de pe piata locala, cauta de aproape un an cumparator pentru o cladire istorica din apropierea Pietei Romane din Bucuresti, pentru care solicita un pret de 2,8 milioane de euro.

"Am cumparat acea cladire in luna martie a anului trecut, pentru 2,6 milioane de euro si intentionam sa ne construim propriul sediu de birouri. Ulterior am sesizat ca imobilul nu este potrivit pentru noi, iar cum nu poate fi demolat, l-am scos la vanzare de aproape un an. Cladirea ar putea fi renovata si folosita pe post de ambasada", a declarat Diwaker Singh, presedintele si unul dintre actionarii companiei.
Imobilul este situat pe un teren de aproximativ 600 de metri patrati.
"Au fost o serie de investitori care s-au interesat, dar nu sunt cumparatori in aceasta perioada", spune Singh.
Copper Beech a investit aproximativ 55 de milioane de euro in ultimii ani pentru achizitia de terenuri cu o suprafata de 600 de hectare, dar pana in prezent au inceput lucrarile la un singur proiect - Blue Tower - format din 156 de locuinte in zona Colentina din Bucuresti.
"Nu intentionam sa vindem din terenuri, dar nici nu vom incepe alte proiecte in aceasta perioada. Tot ce pot face dezvoltatorii imobiliari este sa astepte", apreciaza Singh.
Vanzarile de locuinte au intrat pe o panta descendenta de aproape un an, determinand oprirea lucrarilor pe mai multe santiere si amanarea inceperii a numeroase proiecte, in special din luna septembrie a anului trecut, care a fost printre ultimele cu mai multe lansari succesive de proiecte noi.
"Speram sa finalizam Blue Tower in urmatoarele 3-4 luni, dar vanzarile stau pe loc. Nu am mai vandut nimic de 4-5 luni", spune directorul Copper Beech.
Alte trei din cele 17 proiecte ale companiei trebuia incepute inca de anul trecut. Terenurile companiei se afla in special in zona de nord a Bucurestiului - Pipera - Tunari -, dar si doua terenuri de cateva sute de hectare fiecare la circa 40 de kilometri nord de Bucuresti, pe care sunt planificate proiecte gigant. Copper Beech este o firma controlata de 22 de investitori de la Londra, fondata in 2006 de Diwaker Singh, fost sef pe piata locala al companiei Telemobil (Zapp).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO