Companii

Cora a redus la jumătate centrul comercial pe care îl dezvoltă la Constanţa, a cărui deschidere este programată în vara acestui an

Cora a redus la jumătate centrul comercial pe care îl dezvoltă la Constanţa, a cărui deschidere este programată în vara acestui an

Autor: Cristi Moga

28.03.2013, 19:54 3649

Retailerul francez Cora, care în urmă cu doi ani anunţa că va realiza la Constanţa un mall de 100 de milioane de euro sub brandul Corall, a adaptat proiectul la actuala situaţie a pieţei şi a oraşului ţintă, astfel că investiţia a fost ajustată la 58 de milioane de euro, iar suprafaţa galeriei comercială a fost înjumătăţită.

Proiectul nu mai este prezentat sub brandul Corall, ci simplu - Cora Constanţa -, iar investiţia ar trebui finalizată în vara acestui an. În forma actuală, Cora Constanţa va avea o suprafaţă totală de 18.000 de metri pătraţi, în care va fi inclus hipermarketul companiei şi o galerie comercială cu 50 de magazine.

"Cu câteva luni înainte de deschidere, am securizat în galerie nume importante din toate domeniile, ca Takko, CCC, Jolidon, Casa Rusu, Altex, Zoomania, Maxbet, Helpnet, Arsis, Germanos sau Orange Store", declară Luiza Moraru, Head of Retail Department al firmei de consultanţă imobiliară CBRE România, agentul exclusiv de închiriere al proiectului.

Reprezentanţii CBRE afirmă că au semnat şi agreat contracte pentru aproape 80% din spaţiile comerciale disponibile în cadrul proiectului.

Regândirea investiţiei de la Constanţa vine în contextul în care oraşul are în prezent trei centre comerciale relativ puternice - mallurile Maritimo şi City Park, precum şi parcul comercial TOM -, iar în zona pietonală a oraşului există şi proiectul Tomis.

În acest an pe piaţa locală mai este programată deschiderea centrului comercial Uvertura Botoşani, inaugurare programată mâine, şi a mallurilor AFI Palace Ploieşti şi Promenada Mall în nordul Capitalei, în toamnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO