Companii

Coridorul feroviar Curtici-Constanţa va fi modernizat cu o finanţare europeană de 1,3 miliarde euro

Coridorul feroviar Curtici-Constanţa va fi modernizat cu...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

19.02.2018, 15:20 3976

Lucrările se vor concentra în mod semnificativ pe creşterea vitezei şi siguranţei deplasării pe secţiunea dintre km 614 şi oraşul Simeria, prin reabilitarea şi modernizarea a 13 gări din această secţiune, îmbunătăţirea sistemelor de semnalizare şi informare a pasagerilor şi construirea infrastructurii conexe necesare, cum ar fi poduri şi tunele, precizează un comunicat al Comisiei Europene.

"Fiecare euro din bugetul UE investit în sectorul căilor ferate măreşte coeziunea teritorială şi competitivitatea economică în România, îmbunătăţeşte conexiunea acesteia cu Ungaria şi restul Europei şi asigură o mobilitate ecologică, rapidă şi sigură. Acesta este un proiect cu o finanţare UE de 65% şi o valoare adăugată de 100%", a declarat comisarul pentru politică regională Corina Creţu.

Conexiunea feroviară Curtici-Constanţa este parte a coridoarelor Orient-Est-Med şi Rin-Dunăre din reţeaua trans-europeană de transport şi străbate România de la vest la est. Mai multe secţiuni ale acesteia au fost sau sunt în curs de a fi finanţate prin intermediul altor instrumente europene, cum ar fi Mecanismul de Interconectare a Europei sau Banca Europeană de Investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO