Companii

Cortina, Porsche: De acum stagnarea a devenit o ţintă bună

Dana Cortina, Porsche Inter Auto

Dana Cortina, Porsche Inter Auto

Autor: Bogdan Alecu

02.12.2013, 20:46 885

Pentru prima dată în ultimii şase ani jucătorii din piaţa auto nu se mai aşteaptă la o revenire a vânzărilor în anul următor, iar ţinta de vânzări pentru 2014 este stabilită ca fiind una „în stagnare“, în condiţiile în care toate estimările de până acum s-au dovedit a fi false.

„În urmă cu doi ani spre exemplu discutam de o creştere de 15% a pieţei auto locale. Ce s-a întâmplat în realitate? Un minus. Iar atunci era un optimism în piaţă. De asemenea, şi la începutul anului acesta iniţial vorbeam de o stagnare, dar ce vedem? Tot minus. Acum tot ce ne dorim pentru 2014 este să nu fie mai rău ca 2013“, a spus Dana Cortina, directorul general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding în România.

Porsche Inter Auto vinde prin cele cinci centre ale sale mărcile Volks-wagen, Skoda, Seat, Audi, Porsche, Bentley şi Lamborghini.

Printre „măsurile“ adoptate în acest an pentru piaţa auto s-a nu­mărat şi transformarea taxei de mediu în timbru de mediu, dar şi aplicarea acesteia încă de la începutul anului şi pentru maşinile înmatriculate în România pentru care nu s-a plătit anterior această taxă.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO