Companii

Cotnari aşteaptă afaceri de 28 mil. €

Cotnari aşteaptă afaceri de 28 mil. €

Autor: Ioana David

25.11.2013, 00:05 406
ProducÂtorul de vin Cotnari din Iaşi, deţinut de antreprenori locali, aşteaptă în acest an o cifră de afaceri de aproximativ 28 mil. euro, în creştere cu 10% com­pa­rativ cu 2012, compania anunţând o producţie record în 2013 pe cele 1.350 de hectare pe care le deţine.
 
„2013 este cel mai bun an de până acum din punctul de ve­dere al vânzărilor şi producţiei“, a spus Cătălin Grecu, directorul de marketing al companiei.
 
Principalii acţionari ai Cotnari sunt cinci persoane care fac parte din directorat şi care potrivit informaţiilor fur­ni­za­te au un procent de 65% din acţiuni. Dintre aceştia, Con­stantin Deleanu, preşedintele directoratului Cotnari, are un pachet de aproximativ 30% din titluri.
 
Acţionarii Cotnari au decis să dezvolte un proiect dis­tinct, Casa de Vinuri Cotnari, care a ajuns la 350 de hec­tare şi produce vinuri situate pe segmentul superior de preţ.
 
„Noi, acţionarii Cotnari, le-am promis copiilor că atunci când vor fi mari şi dacă vor învăţa bine le vom face o nouă casă de vinuri“, a spus Deleanu despre ideea de la care a plecat acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO