Companii

Creditorii au aprobat planul de reorganizare a Astra Vagoane Arad; Burci ar putea vinde grupul IRS

Autor: Neagu Lidia-Ileana

24.06.2011, 15:33 327

Creditorii Astra Vagoane Arad au aprobat planul de reorganizare,care prevede, printre altele, continuarea activităţii comerciale şimenţinerea angajaţilor, după ce un investitor s-a arătat interesatde achiziţia grupului IRS, din care face parte compania deţinută deomul de afaceri Cristian Burci.

Adunarea Generală a Creditorilor a fost aprobat marţi planul dereorganizare, se arată într-un comunicat al Casei de InsolvenţăTransilvania, administratorul judiciar al producătorului de vagoanede marfă.

"Acest lucru a fost posibil în urma unui acord între vechiiacţionari, principalii creditori şi un investitor ce şi-amanifestat interesul de a prelua grupul din care face parte şiAstra Vagoane. Detaliile privind această tranzacţie vor fi făcutepublice pe măsura concretizării lor", se precizează încomunicat.

Planul, propus de către societate şi Casa de InsolvenţăTransilvania, se întinde pe o perioadă de 18 luni şi prevedecontinuarea activităţii comerciale, vânzarea fondului de comerţ,distribuiri eşalonate către creditori, precum şi menţinerea celoraproximativ 1.400 de angajaţi.

Planul a fost votat de către trei categorii de creditori dinpatru, împotriva planului votând doar creditorii bugetari, cu toatecă planul prevedea distribuiri integrale către aceastăcategorie.
Astra Vagoane şi-a reluat operaţiunile cu plăţile privindaprovizionarea cu materiale, urmând ca săptămâna viitoare să reiaactivitatea de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO