Companii

Creditorii au aprobat planul de reorganizare al Leonardo

30.08.2010, 13:09 98

Planul de reorganizare al Leonardo, cel mai mare retailer românde încălţăminte şi accesorii, propus de Florin Panea, proprietarulcompaniei, şi de administratorul judiciar Casa de InsolvenţăTransilvania SPRL, a fost votat de creditori luni dimineaţă.

,, În perioada de observaţie, societatea şi-a redimensionatcosturile. Astfel au fost reduse cheltuielile salariale, cuchiriile şi alte cheltuieli exceptionale. Planul de reorganizareaşează pe o nouă structură şi datoriile anterioare deschideriiprocedurii adaptat la posibilităţile reale de recuperare şi lavaloarea de evaluare a patrimoniului societăţii. Astfel societateava plăti în cadrul reorganizării pe lângă datoriile curente şidatoriile la bănci, la salariaţi, şi parţial celorlalţi creditori.Prin menţinerea în viaţa comercială a acestei companii se menţinlocurile de muncă a 2.000 de persoane, iar creditorii recupereazămai mult decât în faliment, caz în care doar băncile care augaranţie întreg patrimoniul ar fi recuperat banii'', a declaratpentru ZF Radu Lotrean, responsabil cu reorganizarea judiciară aLeonardo.

Retailerul, care a cerut insolvenţa în octombrie 2009 lapresiunea creditorilor care aveau de recuperat circa 100 mil. euro( 412,9 mil. lei), a intrat astfel oficial în etapa de reorganizarejudiciară,după ce băncile, salariaţii companiei ceilalţi creditori,printre care şi furnizorii au votat planul de reorganizare propus."Vrem să ne ajutăm clienţii să depăşească momentele dificile.Considerăm că perspectivele pentru Leonardo sunt pozitive şi căacest caz demonstrează importanţa eforturilor comune pe care atâtcreditorii, cât şi clienţii trebuie să le depună pentru a ieşi dincriză", a spus Mircea Cotigă, Recovery & Fraud PreventionDirector în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO