Companii

Creşte numărul de biciclete din gospodării: „Se observă o schimbare de mentalitate. Tinerii au fost în străinătate, s-au adaptat stilului occidental şi l-au preluat şi în România“

Creşte numărul de biciclete din gospodării: „Se...

Autor: Adelina Mihai

13.07.2016, 00:00 501
La fiecare 100 de gospodării din România există în prezent câte 32,6 biciclete, după ce numărul acestora a crescut cu 8% în ultimii patru ani, arată datele din cercetarea statistică a bugetelor de familie realizată de Institutul Naţional de Statistică.

„Se observă o schimbare de mentalitate. Tinerii au fost în străinătate, fie cu burse de studiu, fie au avut serviciu acolo, s-au adaptat stilului occidental şi l-au preluat şi în România. Este clar că oamenii vor să meargă cu bicicleta din mai multe motive: economisesc banii pe care altfel i-ar cheltui pe benzină, fac mişcare, stau mai mult în aer liber şi petrec timpul în familie. Este o tendinţă care a început în Europa Occidentală şi care se manifestă şi la noi, pentru că din ce în ce mai mulţi tineri merg la muncă pe bicicletă, îmbrăcaţi în ţinute de serviciu. Şi infrastructura a ajutat, pentru că s-au făcut benzi speciale pentru biciclete pe şosele“, a explicat doctorul în economie Adina Mihăilescu, cercetător principal în cadrul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române.

Cel mai des întâlnite bunuri de folosinţă îndelungată din gospodăriile din România sunt televizoarele, având în vedere că în 2015 existau câte 145 de televizoare la fiecare 100 de gospodării.

Pe locul doi în topul celor mai „populare“ bunuri din cele 7,4 milioane de gospodării din România se află aragazurile, având în vedere că există 96 de maşini de gătit cu gaze la fiecare 100 de gospodării, în timp ce incidenţa maşinilor de spălat rufe este mai mică - dar în creştere – de 81,3 la 100 de familii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO