Companii

Creşterea pieţei mobilei din Germania măreşte vânzările Polipol din Satu Mare

Creşterea pieţei mobilei din Germania măreşte...

Autor: Roana Rotaru

20.04.2017, 00:07 426
Producătorul de mobilă Polipol, parte a grupului german cu acelaşi nume, speră la vânzări de peste 150 mil. lei (33 mil. euro) în 2017, după ce anul trecut vânzările i-au crescut cu 27% datorită creşterii pieţei mobilei tapiţate din Germania, unde compania trimite peste 80% din produse.

„Creştere vânzărilor se datorează în primul rând creşterii pieţei mobilei tapiţate din Germania - ţara în care livrăm cea mai mare cantitate a produselor noastre, dar şi diversificării gamei de produse pe care o realizăm“, a declarat pentru ZF Dan Brumboiu, directorul general al Polipol Mobilă.

Polipol urmează să finalizeze un proiect de extindere a halelor de producţie, motiv pentru care vrea să angajeze în jur de 150-180 de salariaţi, pe lână cei 730 pe care îi are în prezent.

„Suntem în curs de finalizare a proiectului de extindere a halelor de producţie, astfel că în următorii ani vom avea o creştere cu 20-25% a numărului de angajaţi“, a spus el.

Potrivit anunţurilor de angajare publicate de com­panie, Polipol caută tâmplari, tapiţeri, controlor cali­tate, specialist normare şi operatori pentru lipit burete.

Un angajat din industra mobilei a primit în mână, în ianuarie 2017, un salariu mediu net de 1.474 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). În fabricile de mobilă din România lucrează 61.700 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO