FARMA

Creşterea din retailul farma se vede în numărul de farmacişti: plus 60% în şase ani. „Concentrarea în oraşele mari nu este în folosul farmaciştilor. Pune presiune pe salarii. Cei din oraşele mici au salarii mai bune.“

17 mar 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Numărul farmaciştilor români a ajuns anul trecut la aproape 23.000, după o evoluţie constantă în ultimii ani generată de creşterea cifrei de şcolarizare din fa­cultăţile de pro­fil, dar şi a farmaciilor înfiinţate până în 2010 care au atras in­teresul tinerilor.

,,În 2004 erau 110 absolvenţi pe an şi apoi au urmat generaţii în care au fost 300 pe an. (...) Creşterea din 2010 până în 2015 este urmare a cifrei de şcolarizare diferite. A existat un interes, cel puţin până prin 2010, când înfiinţările de farmacii erau la ordinea zilei. După limitarea excepţiei la criteriul demografic, înfiinţările s-au estom­pat şi acum suntem în situaţia în care avem un număr relativ mare de far­macişti“, a spus pentru ZF Răzvan Pri­sada, vicepreşedintele Colegiului Far­maciştilor din România (CFR).

Dificultăţile din piaţa farmaceutică date de termenele mari de plată ale Casei de Asigurări către farmacii au influenţat şi numărul de candidaţi ai facultăţilor de farmacie, explică Răzvan Prisada.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2017

 
Cuvinte cheie:
farma
, farmacisti
, salarii
, absolventi
, farmacii
, medici
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide