INTERVIU

Cristian Milea, Opel: Piaţa auto avea potenţial de creştere de peste 20%, dar ne vom mulţumi cu 15-16%. "Vânzările către persoanele fizice au crescut în primele luni şi fără Rabla."

19 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Eliminarea timbrului de mediu şi avalanşa importurilor de maşini vechi, programul Rabla şi lansarea târzie a acestuia plafonează creşterea pieţei auto din acest an la un ritm de 15-16%, în loc să accelereze la peste 20%, este de părere Cristian Milea, country manager la Opel pentru România.

„Piaţa a crescut la înmatriculări de noi dar se va plafona la 15-16% pe noi anul acesta.  Dacă nu era eliminarea timbrului de mediu, am fi avut potenţial de creştere mai mare. Vânzările către persoanele fizice au crescut în primele luni şi fără Rabla, dar pe fondul creşterii pe care o înregistrează piaţa şi tipul de client care a crescut mai mult decât în cifre. Anul acesta s-a implementat limitarea de CO2 la 130g/km pentru Rabla, ceea ce este mai bine ca anul trecut. Avem un barem, este mai bine pentru electrice şi hibride”, a spus Cristian Milea. Pe piaţa locală Opel România acţionează ca reprezentanţă, în timp ce importurile mărcii sunt gestionate de fiecare dealer în parte.

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 27% în mai comparativ cu perioada similară a anului trecut, la peste 8.000 de maşini, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), acesta fiind şi cel de-al doilea cel mai accelerat ritm de creştere din acest an după cel de 63% din februarie. În total, în primele cinci luni s-au înmatriculat aproape 37.000 de maşini noi, în creştere cu 23% faţă de perioada similară din 2016. Creşterea are loc în contextul în care încă nu a demarat programul Rabla, care va demara în perioada imediat următoare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Cristian Milea
, Opel
, Piata auto
, masini
, importuri
, inmatriculari
, rabla
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide