Companii

Cu 20.000 €, o casa poate produce energie

27.04.2010, 23:07 633

O gospodarie poate deveni independenta energetic in urma uneiinvestitii de doar 20.000 de euro, prin instalarea unui sistemfotovoltaic, productia de electricitate fiind suficienta atatpentru consumul casnic a patru persoane, cat si pentru incalzirealocuintei. In plus, excesul de energie ar putea fi livrat catresistemul energetic national daca ar exista cadrul legal necasar,scrie revista Business Construct, care apare joi, 29 aprilie,impreuna cu ZF.

"Un sistem energetic solar de pana la 20.000 de euro, pe baza depanouri fotovoltaice, asigura necesarul de energie electrica alunei gospodarii de pana la patru persoane. Durata de exploatare aunui astfel de sistem este de aproximativ 20 de ani", explicaManuela Draghicescu, directorul Asociatiei Patronale pentru SurseNoi de Energie.

Cele mai mari probleme in Romania vin din partea statului, inconditiile in care acesta nu asigura scheme de finantare pentruachizitia de sisteme energetice regenerabile si nici cadrul legalprin care o gospodarie poate deveni astfel producator deenergie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO