Companii

Cu 75.000 de euro a pus pe picioare o grădiniţă în Bucureşti în care învaţă 55 de copii

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

19.01.2014, 10:42 1677

Luminiţa Băilă, o tânără de 31 de ani  din Râmnicu Vâlcea, a decis în urmă cu trei ani să îşi deschidă o grădiniţă în Capitală, iar investiţia de 75.000 de euro a fost „o contribuţie din partea părinţilor“, după cum spune antreprenoarea.  În prezent, grădiniţa Zum Zum, înregistrată pe o asociaţie cu acelaşi nume, a ajuns la 55 de copii înscrişi. La finalul anului trecut asociaţia avea venituri totale de peste 100.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Eu lucrasem ca educatoare câţiva ani buni şi învăţasem cum funcţionează o grădiniţă, care sunt nevoile copiilor şi cum se lucrează cel mai bine cu ei. Ne-am dorit un business de familie şi am refuzat să ţinem cont de toate previziunile economice pentru că, deşi natalitatea este în scădere, numărul de grădiniţe  este încă insuficient pentru a acoperi cererea. La stat sunt locuri puţine, uneori copiii trebuie înscrişi cu mult timp înainte şi sunt şanse mari să nu prindă un loc disponibil în zona în care locuiesc. Grădiniţa particulară oferă soluţii în acest sens şi atât timp cât rezultatele sunt bune şi părinţii mulţumiţi, businessul este unul viabil“, spune Luminiţa Băilă, absolventă a Liceului Pedagogic „Matei Basarab“ din Râmnicu Vâlcea şi a Facultăţii de litere (specializarea română-engleză) din cadrul Universităţii din Craiova.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO