Companii

Cu o flota de 340 de camioane, omul de afaceri pitestean Ion Lazar trece de 25 mil. euro la noua luni

28.10.2008, 18:22 603

Lazar Company, una dintre cele mai mari companii de transport din Romania controlata de omul de afaceri pitestean Ion Lazar, a inregistrat dupa primele trei trimestre o crestere de 34% a afacerilor in lei, pana la circa 26 mil. euro (99 mil. lei).

"Nu am simtit o scadere a volumelor de transport, iar din noiembrie vom atrage un alt client mare. Cifra de afaceri la noua luni a crescut cu 34%, astfel ca vom fi destul de aproape de estimarile pentru acest an, de 38 de milioane de euro. Pentru anul viitor vrem o crestere de 20%-30% la Lazar Company", a spus Lazar, care a precizat ca bugetul prevazut pentru achizitia de noi camioane
s-a ridicat la 13-14 milioane de euro. Compania dispune, potrivit omului de afaceri pitestean, de o flota de circa 340 de autovehicule. O parte semnificativa dintre clientii Lazar Company sunt din industria auto, compania transportand in special componente pentru acestia.
Investitiile de anul acesta realizate atat in compania de transport, cat si in logistica - o activitate mai noua a grupului - nu au fost afectate de criza.
"Nici in ceea ce priveste investitiile pentru acest an nu am fost afectati de criza, pentru ca aveam luate creditele inainte de a incepe aceasta perioada de turbulente", a precizat omul de afaceri. Pe partea de logistica Lazar are un depozit in Bascov (langa Pitesti), de 9.000 de metri patrati, care a fost ocupat in totalitate si urma sa construiasca un al doilea depozit in Capitala.
 "Pe partea de logistica am schimbat strategia pentru anul viitor. Am amanat centrul logistic pe care urma sa il construim in Bucuresti pana cand va fi gata al doilea inel de centura si vom demara constructia celui de-al doilea centru logistic la Pitesti, de 15.000 de metri patrati. Investitia se va ridica la 5-6 milioane de euro. Am ales sa facem acest lucru pentru ca exista o cerere foarte mare, iar spatiul logistic pe care il avem deja a fost ocupat", a spus Lazar, care a declarat anterior ca pentru investitia in centrul logistic din Capitala erau bugetate 7 mil. euro, cu tot cu teren.
Dezvoltarea de centre logistice a atras in ultimii ani si alti transportatori mari, precum Edy Spedition din Hunedoara, Dumagas din Craiova sau Dunca din Timisoara.
Lazar Company face parte din grupul Lazar, alaturi de firme precum Hoedlmayr, specializata in logistica si transportul de autovehicule, BAT Bascov, din domeniul extractiei de titei si al forajului, Mecanpetrol Gaesti, specializata in constructii si reparatii de utilaj petrolier sau Agromec Topoloveni, fosta statiune de mecanizare si agricultura. Printre investitiile pe care Lazar vrea sa le realizeze in cadrul firmelor din grup in urmatoarea perioada se numara relocarea BAT Bascov.
Pe intregul grup, Lazar estima pentru acest an afaceri de circa 85 mil. euro, fata de 63 mil. euro anul trecut. El nu ia in calcul atragerea in actionariat a unui investitor strategic, potrivit propriilor declaratii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO