Companii

Cu un magazin în plus, la Craiova, Decathlon se îndreaptă spre afaceri de 50 de milioane de euro

Cu un magazin în plus, la Craiova, Decathlon se...

Autor: Cristi Moga

27.07.2013, 08:32 721
Retailerul francez de articole spor­­tive Decathlon, care la sfârşitul lu­nii trecute a ajuns la 11 magazine prin des­chiderea unei unităţi de 3.000 de me­tri pătraţi la Craiova, ar putea rea­liza anul acesta vânzări de 50 de mi­lioa­ne de euro în România, în condiţiile în care afacerile companiei au continuat să crească în prima parte a anului.
 
Anul trecut, Roumasport, firma prin intermediul căreia Decathlon îşi des­­făşoară operaţiunile comerciale lo­ca­le, a realizat o cifră de afaceri de 195 mil. lei (43,7 mil. euro) şi o pierdere de 55.000 de euro la o echipă de 311 angajaţi.
 
„În primele şase luni avem creştere în ceea ce priveşte vânzările like-for-like. Nu spectaculoasă, dar creştere. Am deschis la Craiova pe 26 iunie un ma­­gazin de 3.000 de metri pătraţi, am ajuns la 11 magazine şi nu ne oprim. Nu avem ni­mic semnat astfel încât să mai des­chi­dem magazine în acest an, dar nu sun­tem alertaţi de mersul economiei“, a de­cla­rat pentru ZF Ruxandra Beşe, head of property al Decathlon România.
 
Dacă vânzările medii per magazin de circa 4,5 mil. euro se vor menţine şi în acest an sau vor creşte uşor, cu 11 unităţi compania ar putea sări de pragul de 50 mil. euro, potrivit calculelor ZF.
 
Compania caută să se extindă în con­tinuare în special în Bucureşti, în con­­­diţiile în care piaţa de sport din ţară este destul de limitată, a mai declarat Beşe.
 
În Capitală compania are maga­zine în Militari (Militari Shopping), Berceni (Grand Arena) şi Titan (Pallady), dar vrea să ajungă şi în nor­dul oraşului, iar o al­tă ţintă este proiectul Cora Pantelimon.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO