Companii

Cu un ochi la Real, cu altul în Giuleşti: Auchan deschide mâine un nou magazin în Bucureşti, construit în opt luni. Galerie FOTO

Auchan City Giuleşti, o investiţie de 20 de milioane de euro

Auchan City Giuleşti, o investiţie de 20 de milioane de euro

Autor: Cristi Moga

03.12.2012, 18:05 3623

Grupul francez Auchan, care este pe cale să urce în topul reţelelor locale de hipermarketuri ca urmare a tranzacţiei prin care va prelua 20 de magazine de la Real, va deschide mâine proiectul Auchan City Giuleşti, o investiţie de 20 de milioane de euro demarată în acest an.

Auchan trece pe locul doi în topul lanţurilor de hipermarketuri din România după preluarea Real

Francezii au cumpărat iarna trecută un teren de 15.000 de metri pătraţi şi o veche hală de pe platforma industrială Grantmetal şi la sfârşitul lunii aprilie au început lucrările la acest proiect, având firma de construcţii Bog’Art antreprenor general.

Lucrările au fost finalizate în mai puţin de opt luni, în condiţiile în care francezii au folosit o parte din structura fostei hale industriale.

Astăzi pe şantier se lucra la ultimele finisaje, mâine dimineaţă proiectul urmând să fie deschis către public.

Cea mai mare tranzacţie din retailul românesc

Proiectul va avea un hipermarket de circa 5.000 de metri pătraţi axat pe produse alimentare şi o galerie comercială de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Proiectul a fost dezvoltat de către Immochan, divizia imobiliară a grupului francez, care şi-a făcut intrarea pe piaţa locală în urmă cu un an.

În prezent Auchan are alte două magazine în Bucureşti, în cartierele Titan şi Militari, iar prin investiţia din Giuleşti şi achiziţia magazinelor Real (patru în Bucureşti) francezii vor ajunge la şapte unităţi în Capitală.

Cine sunt cei 12 manageri care au pe mână peste 900 de supermarketuri în care românii lasă anual 7,5 mld. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO