Companii

Povestiri de business din România: Cum a reuşit o companie austriacă de construcţii cu zero angajaţi să aibă afaceri de 162 mil. lei? A lucrat la cea mai lungă linie de tramvai din Cluj

Povestiri de business din România: Cum a reuşit o...
21.05.2017, 08:02 1787
Swietelsky, o companie care prestea­ză lucrări de construcţii pentru căile fera­te de suprafaţă şi subterane, a ra­por­tat pentru anul trecut la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 162,1 mi­­lioane de lei (36 mil. euro), deşi nu are niciun angajat, conform propriilor raportări.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Facebook, compania a construit în Ro­mâ­­nia cea mai lungă linie de tramvai din Cluj-Napo­ca, pe ruta Piaţa Gării - Mănăştur - Bd. Muncii, tron­soanele de cale ferată Vinţu de Sus - Simeria şi Curtici - Arad, o investiţie de 1,3 mld. lei, pe care Swietelsky a realizat-o ală­turi de francezii de la Alstom, italienii de la Astal­di şi firmele româneşti Euro Construct Trading 98 şi Dafora.

Swietelsky Baugesellschaft este sucursala de la Bucureşti a companiei austriece cu ace­laşi nume. La Ministerul de Finanţe, mai figu­rea­ză cel puţin încă patru companii care conţin nu­mele Swietelsky, toate având CAEN-uri ca­re indică lucrări de construcţii de diferite tipuri - rezidenţiale, nerezidenţiale, feroviare.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la proiectele pe care Swietelsky le are pe piaţa locală şi la numărul de angajaţi cu care lucrează.

Este posibil ca o firmă să raporteze afaceri la Ministerul de Finanţe, dar să nu aibă salariaţi?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO