Companii

Cum a ajuns o tânără din Galaţi să dea bani înapoi la stat pentru că are prea mulţi angajaţi

Cum a ajuns o tânără din Galaţi să dea bani înapoi...

Autor: Corina Mirea

19.07.2013, 14:21 13516

Alina Dănăilă, 24 de ani, din Galaţi a luat în urmă cu doi ani o finanţare de 10.000 de euro de la stat pentru a-şi deschide un SRL-D (afacere de la zero pentru tinerii debu­tanţi în antrepre­no­riat) în urma unei investiţii totale de 20.000 de euro. În 2012, firma de construcţii în­fiinţată de Alina Dănăilă – Conmartec Con­struct SRL-D - a ajuns la afaceri de circa 740.000 de euro şi un număr mediu de 133 de angajaţi.

La începutul acestui an, antreprenoarea a fost „somată“ de Agenţia pen­tru Imple­men­tarea Proiectelor şi Progra­melor pentru Întreprin­deri Mici şi Mijlocii (AIPPIMM) să retur­neze cei 10.000 de euro primiţi iniţial de la stat pen­tru că a ajuns să aibă cu 124 de salariaţi mai mult decât le este permis debutanţilor în afaceri să angajeze.

„În proiectul care a fost aprobat de auto­­rităţi era specificat faptul că în primii trei ani de activitate a companiei nu pot avea mai mult de nouă angajaţi, ceea ce mi se pare oare­cum nerealist în do­meniul în care lu­crez. Să spunem că poate pentru o firmă care activează în turism sau care face comerţ s-ar fi pretat limita de nouă angajaţi, dar la o com­panie care face construcţii nu poţi face nimic cu un număr atât de mic de oameni. Dacă unul este contabil, altul manager, cine mai lucrează cu utilajele pe şantier?“, spune Alina Dănăilă, absolventă a Facultăţii de finan­ţe-bănci din cadrul Universităţii Danubius din Galaţi.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa
alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO