Companii

Cum a cucerit Austria România: Investiţii de 9 mld. de euro în sistemul bancar, transporturi şi imobiliare

Cum a cucerit Austria România: Investiţii de 9 mld. de...

Autor: Cristina Bellu

09.05.2017, 14:14 681

Cu o valoare a investiţiilor directe de aproximativ 9 miliarde de euro în ultimele decenii şi o cotă de peste 14% din totalul investiţiilor străine, Austria este un investitor constant şi unul dintre cei mai activi de pe piaţa locală, potrivit organizaţiei oficiale de promovare a comerţului din Austria.

„Investitorii austrieci văd România ca pe o destinaţie excelentă pentru investiţii şi cea mai mare piaţă din Sud-Estul Europei. În prezent, priorităţile noastre sunt dezvoltarea unui climat de afaceri sănătos şi a unui sistem educaţional cuprinzător. Pentru noi, România reprezintă o ţară cu un potenţial enorm, dominată de o forţă de muncă bine pregătită şi o naţiune care ştie să se facă auzită”, spune Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei.

În acest moment, în România sunt în jur de 1.500 de investitori austrieci activi şi peste 7.200 de companii cu capital austriac care contribuie la dezvoltarea economiei. Companiile activează în sectoare precum sistemul bancar şi de asigurări, transport sau imobiliare, asigurând peste 100.000 de locuri de muncă.

România se află în top 15 pieţe de exporturi şi top 19 pieţe de importuri pentru Austria.

De exemplu, exporturile Austriei către România reprezintă 2,08 miliarde de euro şi sunt în continuă creştere. Dacă în 2015 exporturile austriece în România s-au majorat cu 0,6%, în 2016 numărul a crescut cu 4,1%.

În ceea ce priveşte sistemul educaţional, Advantage Austria a investit în dezvoltarea educaţiei duale din România. Una dintre caracteristicile distinctive este redată de cooperarea dintre comunitatea de afaceri şi instituţiile educaţionale, combinând astfel teoria şi practica pentru carierele care necesită formare profesională, precum şi în şcolile profesionale superioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO