Companii

Cum a fost dezvoltat Cefin Logistic Park, cel mai mare parc logistic de pe piata

31.12.2008, 00:00 296

Proiectul logistic Cefin Logistic Park, devenit Europolis Logistic Park dupa preluarea activelor de catre fondul austriac de investitii Europolis, se intinde pe o suprafata de un milion de metri patrati aflati langa autostrada Bucuresti-Pitesti, principalul pol al dezvoltatorilor de spatii logistice.

“Am achizitionat toata suprafata de un milion de metri patrati pe care va fi dezvoltat proiectul. Am preluat proprietatea de la Cefin Real Estate, care s-a ocupat de dezvoltarea proiectului, si vom schimba conceptul initial prin construirea unei platforme de containere cu o suprafata de 40.000 de metri patrati”, a declarat Marian Roman, directorul general al Europolis Real Estate Asset Management, subsidiara locala a Europolis.

In prezent trec circa 150 de camioane pe zi prin parcul logistic, iar dupa ce va fi finalizat si terminalul de containere vor fi transportate circa 20.000 de containere pe an.

Proiectul Cefin Logistic Park a fost preluat in cadrul unui contract de tip forward-purchase in 2004 in cadrul unei tranzactii de circa 75 mil. euro, iar ulterior investitia a fost dublata, pana la 150 mil. euro.

Investitiile in dezvoltarea infrastructurii au ajuns la circa 10 milioane de euro in prezent, si au fost alocati catre constructia strazilor din cadrul proiectului, pentru racordarea la utilitati, precum si pentru construirea a doi kilometri de cale ferata, care leaga proiectul logistic de reteaua CFR langa Chitila.

Europolis a investit circa 3 milioane de euro in constructia unei statii de inalta tensiune, in conditiile in care consumul anual al parcului logistic se ridica la circa 2,5 MW. “Am investit circa 10 milioane de euro in infrastructura proiectului si in utilitati, una dintre cele mai mari investitii fiind constructia unei statii de inalta tensiune care are doua transformatoare cu o capacitate de 50 MW, care poate asigura necesarul si pentru alte proiecte logistice din jur, insa deocamdata nu avem acordul Electrica sa distribuim si pentru alte entitati”, explica Roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO