Companii

Cum arată economia. Industria prelucrătoare este singurul sector care angajează peste 1 milion de oameni

Cum arată economia. Industria prelucrătoare este...

Autor: Cristina Roşca

11.10.2017, 00:07 1175

În industria prelucrătoare lucrau la finalul anului trecut peste 1,1 milioane de oameni, adică mai bine de un sfert din totalul angajaţilor din economie. De altfel, acesta este singurul domeniu unde numărul de salariaţi raportat de toate companiile active în sector sare de un milion.

La finalul anului trecut, în cele peste 675.000 de companii active din economie lucrau aproximativ 4,14 milioane de oameni, cu 14.000 mai mulţi decât în 2015, arată calculele ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Aceste date iau în calcul doar companiile care au depus situaţiile financiare aferente anilor fiscali 2016 şi 2015 şi sunt analizate la nivel de cod CAEN.

După industria prelucrătoare următorul domeniu ca număr de angajaţi este comerţul, cu peste 800.000 de oameni. Acesta este de altfel un domeniu care a trecut pintr-o serie de restructurări ample în criză şi procesul de eficientizare continuă.

Datele de la Registrul Comerţului ilustrează cel mai bine acest lucru în contextul în care în 2008 companiile din domeniu raportau un număr mediu de salariaţi ce sărea de un milion, cu circa 200.000 de oameni mai mulţi decât la finalul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO