Companii

Cum arată fabrica de ciment de la Câmpulung, în care elveţienii de la Holcim au investit 265 mil. euro. GALERIE FOTO

Cum arată fabrica de ciment de la Câmpulung, în care elveţienii de la Holcim au investit 265 mil. euro. GALERIE FOTO

Cum arată fabrica de ciment de la Câmpulung

Autor: Andreea Neferu

04.07.2012, 09:37 20249

Holcim, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a cimentului, a investit din 1999 până în prezent circa 265 de milioane de euro în fabrica de ciment pe care o deţine la Câmpulung, aceasta devenind una dintre unităţile de profil din ţară care au atras printre cele mai mari fonduri.

Numai în perioada 2005-2010, Holcim a investit circa 200 de milioane de euro în punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie de clincher (material semi-finisat din care este realizat cimentul) la Câmpulung.

Fabrica se află în prezent pe locul 7 în topul celor mai performante unităţi de producţie din grupul Holcim, care cuprinde 95 de unităţi de producţie de ciment în peste 70 de ţări.

"Investiţiile pe care Holcim le-a făcut în România în ultimii 15 ani au vizat implementarea celor mai noi tehnologii disponibile", a declarat Daniel Bach, directorul general al Holcim România.

Grupul elveţian Holcim a intrat pe piaţa locală în 1997, când a achiziţionat pachetul majoritar al fabricii Cimentul Turda. Ulterior, a cumpărat şI cele două fabrici de ciment Cimus Câmpulung (1999) şi Alcim Aleşd (2000), precum şi cele două staţii de betoane şI aggregate Premeco Piteşti şI Cimus CarpaţI Betoane Bucureşti.

Capacitatea totală de producţie a fabricilor de ciment deţinute de Holcim în România este de 6,1 milioane de tone/an, iar elveţienii au investit de la intrarea pe piaţă, în urmă cu 15 ani, circa 700 de milioane de euro în România.

Holcim România a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 222 de milioane de euro, în creştere cu aproximativ 13% faţă de anul precedent.

Producţia locală de ciment s-a ridicat anul trecut la circa 7,6 milioane de tone, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor furnizate anterior de CIROM, patronatul din industria cimentului.

Pe de altă parte, piaţa cimentului s-a ridicat anul trecut la circa 600-700 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor existente din piaţă.

Pe piaţa locală, Holcim intră în competiţie cu HeidelbergCement(Germania) şi Lafarge (Franţa).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO