Companii

Cum arată harta rezidenţială a celor mai mari judeţe. Boom rezidenţial în Cluj

Cum arată harta rezidenţială a celor mai mari judeţe....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.07.2017, 00:07 61041

În judeţul Cluj, cel mai mare din ţară ca număr de locuitori după Capitală, s-au construit anul trecut 5.200 de locuinţe, cu 70% mai mult decât în 2015, judeţul înregistrând astfel cea mai mare creştere de la un an la altul din top cinci judeţe ca populaţie, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

„Pentru piaţa din Cluj-Napoca şi împrejurimi, 2016 a fost anul revenirii, dar şi al creşterii, rezultând astfel o creştere semnificativă comparativ cu anul anterior, fapt înregistrat şi în alte pieţe regionale, precum Constanţa sau Timişoara“, spun reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker. 

Şi în Constanţa, Timiş şi Iaşi au fost consemnate creşteri, iar în Timiş numărul de locuinţe finalizate anul trecut a depăşit chiar acelaşi indicator din 2008, anul de referinţă pentru evoluţia imobiliară locală, dar şi cel care a marcat instalarea crizei economice.

Diferenţele de la an la an în ceea ce priveşte numărul de locuinţe finalizate sunt date de vitezele diferite de dezvoltare ale diferitelor regiuni şi de deciziile specifice ale dezvoltatorilor activi pe segmentul rezidenţial, mai spun reprezentanţii Coldwell Banker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO